نشانه هاي يک چاي خوب چيست؟
منبع:https://ir.sputniknews.com/iran/201609221862753/
يک متخصص علوم و صنايع غذايي با تشريح چاي درجه يک، دو و سه و توصيه اينکه مردم چاي «کلهمورچه» ننوشند، به جزئيات بهترين چاي پرداخت و گفت: چاي با بستهبنديهاي معروف به کيسهاي از خاکههاي بيکيفيت چاي تهيه ميشوند که اغلب حاوي عطر و طعم شيميايي هستند.
به گزارش اسپوتنيک به نقل از سرويس سلامت خبرگزاري تسنيم- دکتر محمد حسين عزيزي با اشاره به اينکه بهترين نوع چاي آن است که پس از دم کشيدن، برگهاي آن در قوري مشخص، باز و مسطح شود و عطر و طعم طبيعي چاي را داشته باشد، اظهار داشت: همچنين رنگ چاي قهوهاي و در غلظت کم باشد و مزهاي گس و طعمي اندکي تلخ داشته باشد.
عزيزي ادامه داد: اغلب چايهايي که روي بستهبندي آن کلمات شکسته، برگي، قلمي و تهيهشده از برگچههاي بالايي بوته چاي نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبيت بالايي برخوردارند و نشانهاي براي تشخيص چاي خوب اند.
رئيس انجمن صنايع غذايي ايران با اشاره به اينکه به برگهاي بالايي بوته چاي، غنچههاي برگي چاي نيز گفته ميشود، عنوان کرد: اين برگها نرمي و لطافت بيشتري دارند و ريزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بيشتر و طعم گستري دارند و جزو چايهاي درجه 1 محسوب ميشوند. برگهاي کمي درشتتر، چاي درجه 2 و چايي که از برگهاي بزرگ و پير و ضخيم پاييني بوتهها تهيه شده باشد چاي درجه 3 ناميده ميشود که تلختر است. در ميان انواع چاي، بستهبنديهاي معروف به کيسهاي هم از خاکههاي بيکيفيت چاي تهيه ميشوند که اغلب حاوي عطر و طعم شيميايياند.
بهگفته اين عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس، چاي کلهمورچه و باروتي که خيلي سريع رنگ ميدهند و چهبسا به همين دليل هم بسيار مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند، چاي درجه 3 هستند که از مخلوط کردن خردهها و پودر کهنه چاي با رنگ و اسانس تهيه ميشوند. اين نوع چايها را فرم ميدهند يا بهشکل گلوله در ميآورند و چون به اين نوع چاي رنگ سنتزي ميزنند پس از مدتي رنگ آن تغيير کرده و کدر، تيره و مات ميشود که همين نشانهها و خصوصيات مشخص ميکند چنان چايي حاوي مواد رنگي و بيکيفيت است.
عزيزي همچنين درباره چاي ارگانيک که اين روزها در برخي مراکز عرضه ميشود، به سلامت آنلاين گفت: نميتوان به ارگانيک بودن اين نوع محصولات اعتماد کرد اما براي خريد چاي بهتر است سراغ برندهاي معتبر و معروف رفت و هرگز چاي فلهاي خريداري نکرد چون اين نوع چايهاي فلهاي کارشناسي نشدهاند و اغلب هم در شرايط غيربهداشتي نگاهداري ميشوند.
بهگفته اين متخصص علوم و صنايع غذايي؛ چاي شکسته، برگي، قلمي و انواعي که از برگچههاي بالايي بوته چاي تهيه شده باشد، بهترين انواع چاي سياه محسوب ميشود و بهعکس، چاي کلهمورچه و باروتي، چاي درجه 3 است و کيفيت و ارزش تغذيهاي چنداني ندارد.
درباره این سایت